Meer over Giti

Allround fotograaf

Created with Sketch.
hier woon ik, hier leef ik, dit is mijn thuis

Giti met hart en ziel Nederlandse

U ziet aan mijn naam dat ik van origine geen Nederlandse ben.
Ik ben geboren in Iran en ben ooit met mijn gezin gevlucht voor het toenmalige bewind en zijn we in 1990 naar Nederland verhuisd. Ik kan nu wel zeggen dat ik inmiddels met hart en ziel Nederlandse ben: hier woon ik, hier leef ik, dit is mijn thuis
Fotografie heeft me altijd aangetrokken en de stap naar de Fotovak­school in Apeldoorn was voor mij een droom die in vervulling ging. In de loop der jaren ben ik freelancefotograaf geworden en heb verschillende exposities op mijn naam staan. In 2003 ontving ik voor mijn werk de prestigieuze Aurora Award van Vluchtelingen Organisaties Nederland.
Als fotograaf kan ik bijna niet meer gewoon kijken, ik zie altijd en overal iets bijzonders, vormen, kleuren, sfeer, alles komt bij me binnen. Soms heb ik het gevoel dat ik een schilderij leef, hier in mijn woonplaats Son en Breugel. De schoonheid van de Dommel die dwars door ons dorp loopt heeft me sinds ik hier woon gefascineerd. Deze prachtige rivier lijkt een scheidslijn maar het is juist deze rivier die ons allen hier bindt..

bekijk mijn boek ‘verborgen schoonheid’

Dit land, dit dorp, deze plek op aarde betekenen veel voor mij. Met mijn werk en met mijn boek ‘Verborgen schoonheid’ wil ik mijn dank uitdrukken voor alle goedheid die mij en mijn gezin zo overvloedig is toegevallen.